20 godina S-Leasinga u Srbiji

Jedna od najbrže rastućih lizing kuća na tržištu Srbije, S-Leasing, ove godine obeležava 20 godina postojanja i to sa rezultatom od preko 15.000 klijenata i više od 33.000 realizovanih ugovora, postigavši tako tržišno učešće od 17,3 odsto na kraju prošle godine.

“Pre 10 godina bili smo na 11. mestu na tržištu, sada smo četvrti, a u proteklih pet godina ostvarili smo rast bilansne sume od skoro 180 odsto. Sa timom koji je uz nas i mrežom partnera sa kojima imamo snažnu saradnju, naše ambicije su vrlo realne“, istakao je Bojan Vračević, predsednik Izvršnog odbora S-Leasinga.

Kao deo Erste Grupe, ESG principi su u samom vrhu poslovne agende kompanije, a ova lizing kuća najavljuje da će se i u narednom periodu još aktivnije posvetiti zelenim rešenjima. Jedan od narednih koraka biće da već od 2030. godine prekine finansiranje proizvodnje uglja i pratećih industrija.

„Ulazak Erste Banke u vlasništvo S-Leasinga 2013. godine i potpisivanje ugovora kojim smo povezali lizing sa bankom po svim važnim funkcijama, zapravo je prekretnica u razvoju S-Leasinga. Nakon reorganizacije kompanije i izrade strategije 2015. godine, jasno smo definisali svoje prioritete, ali i ciljeve u odnosu na klijente, partnere i konkurenciju. Doslednost i trud koji smo uložili danas su više nego merljivi, kako statistikom, tako i poverenjem i ugledom koje S-Leasing uživa na tržištu“, istakao je Nikola Stamenković, član Izvršnog odbora Erste Banke.

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Da li će da poskupi osiguranje zbog učestalih nepogoda?

Preuzeto sa Biznis.rs Prema podacima Sigma izveštaja grupacije Swiss Re, vrednost ekonomskih gubitaka izazvanih prirodnim ...