Merkur Osiguranje

Wiener Stadtische osiguranje: umetničko delo „Vizija” ulepšava zgradu VIG Plaza na Novom Beogradu

Poslovna zgrada VIG Plaza na Novom Beogradu, u kojoj se nalazi centrala kompanije Wiener Städtische Osiguranje, u periodu od 12. do 18. juna biće ukrašena delom „Vizija” umetnika Mihaela Milunovića. „Vizija“ je deo bogate umetničke kolekcije ove kompanije.
Prema rečima Svetlane Smiljanić, člana Izvršnog odbora kompanije Wiener Städtische Osiguranje, ovo je deo društveno odgovornog projekta ‘Wiener Art’, pokrenutog sa ciljem da pruži podršku savremenoj umetnosti u Srbiji. U delo istog ovog umetnika nedavno je „obučen“ i bečki Ringturm, zgrada centrale Vienna Insurance grupacije, čiji je i ova kompanija deo. Projekat i simbolično predstavlja kulturni dijalog između Austrije i Srbije, rekla je Smiljanić.
„Vizija“ je deo bogate umetničke kolekcije savremene umetnosti u vlasništvu Wiener Städtische Osiguranja. Otkup umetničkih dela kompanija je započela 2012. godine. Kolekcija za sada sadrži 324 dela od 65 umetnika i čine je slike, skulpture, grafike i crteži, a jedinstvena je po tome što sadrži tri svetlosne instalacije.
Vizija noc

DDOR

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Sava Životno Osiguranje: Standard PRO program sa pokrićem za 33 teže bolesti

SAVA ŽIVOTNO OSIGURANJE a.d.o. Beograd je kreiralo jedinstven program osiguranja pod nazivom Standard PRO, program ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *