Šta ako Vas pojede velika bela ajkula?

Ako se nađete u situaciji da se na Vas ustremi velika bela ajkula usred okeana – možda će Vam biti lakše ako imate polisu osiguranja od smrti ili nezgode koju izazove ova morska neman.

Jedna britanska osiguravajuća kompanija ponudila je specijalnu vrstu sportskog osiguranja za one pustolove koji idu po egzotičnim destinacijama, i planiraju da se kao turisti-ronioci spuštaju u okean u specijalnom kavezu u okean kako bi snimali velike bele ajkule.

Naime, neke turističke agencije u svojoj ponudi kao atrakciju imaju upravo spuštanje u okean u specijalnom kavezu za posmatranje vodenih predatora. Iako su kavezi pravljeni sa velikom zaštitom, bilo je slučajeva da ih ajkule progrizu jer im turisti „nude“ hranu kako bi ih namamili.

bela ajkula

Polisa osiguranja daje pokriće medicinskih troškova do čak 10 miliona funti, i do 2 miliona funti u slučaju da ste odgovorni za nesreću koja se dogodila trećem licu.

Foto: Genius.com

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Da li pijete dijamate?

Osiguravači u svetu su već duže vreme fokusirani na osiguranje skupocenih proizvoda namenjenih specifičnim ljubiteljima. ...