Merkur Osiguranje

Sajber rizici i osiguranje – tema Svetske konferencije u Beču

Gotovo polovina malih preduzeća u Velikoj Britaniji (45%) bila je žrtva sajber napada u poslenjih 12 meseci, pokazao je izveštaj londonske osiguravajuće kuće Hiscox, specijalizovane za osiguranje malih i srednjih preduzeća.

Ova kompanija je, kako bi poboljšala sopstvene mogućnosti za rešavanje sajber napada, i edukovala i zaposlene i klijente o važnosti upravljanja ovim rizicima, angažovala je za specijalnog savetnika Roberta Hanigana, bivšeg direktora Vladinog sektora za komunikacije – najveće agencije za obaveštajne i sigurnosne poslove Velike Britanije.

Hanigan je izjavio da je preduzećima neophodna i urgentna preventiva od sajber napada koji prave ogromne štete a sofisticirani su i nije ih lako predvideti.

Digitalizacija i života i poslovanja donosi i nove rizike, pa čak i one koji još nisu prepoznati kao rizici, a svakodnevno se otvaraju nove mogućnosti za sajber napade. Tako je ovoj novoj „pošasti“ sve više izložena i industrija osiguranja.

Ovo će biti centralna tema na Svetskoj konferenciji „Osiguranje u digitalnom svetu“ (IIF2017: Insurance in the DIGITAL World Conference), koja će biti održana 14. novembra u Beču, piše portal www.xprimm.com.

IN2

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Udruženje finansijskih direktora Srbije

Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS), čije su ključne aktivnosti usmerene na edukaciju finansijskih direktora, razmenu ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *