Sve o osiguranju

logo-png

Sajber rizici i osiguranje – tema Svetske konferencije u Beču

Gotovo polovina malih preduzeća u Velikoj Britaniji (45%) bila je žrtva sajber napada u poslenjih 12 meseci, pokazao je izveštaj londonske osiguravajuće kuće Hiscox, specijalizovane za osiguranje malih i srednjih preduzeća.

Ova kompanija je, kako bi poboljšala sopstvene mogućnosti za rešavanje sajber napada, i edukovala i zaposlene i klijente o važnosti upravljanja ovim rizicima, angažovala je za specijalnog savetnika Roberta Hanigana, bivšeg direktora Vladinog sektora za komunikacije – najveće agencije za obaveštajne i sigurnosne poslove Velike Britanije.

Hanigan je izjavio da je preduzećima neophodna i urgentna preventiva od sajber napada koji prave ogromne štete a sofisticirani su i nije ih lako predvideti.

Digitalizacija i života i poslovanja donosi i nove rizike, pa čak i one koji još nisu prepoznati kao rizici, a svakodnevno se otvaraju nove mogućnosti za sajber napade. Tako je ovoj novoj „pošasti“ sve više izložena i industrija osiguranja.

Ovo će biti centralna tema na Svetskoj konferenciji „Osiguranje u digitalnom svetu“ (IIF2017: Insurance in the DIGITAL World Conference), koja će biti održana 14. novembra u Beču, piše portal www.xprimm.com.

Publikacije
Scroll to Top