Sajber rizici i osiguranje – tema Svetske konferencije u Beču

Gotovo polovina malih preduzeća u Velikoj Britaniji (45%) bila je žrtva sajber napada u poslenjih 12 meseci, pokazao je izveštaj londonske osiguravajuće kuće Hiscox, specijalizovane za osiguranje malih i srednjih preduzeća.

Ova kompanija je, kako bi poboljšala sopstvene mogućnosti za rešavanje sajber napada, i edukovala i zaposlene i klijente o važnosti upravljanja ovim rizicima, angažovala je za specijalnog savetnika Roberta Hanigana, bivšeg direktora Vladinog sektora za komunikacije – najveće agencije za obaveštajne i sigurnosne poslove Velike Britanije.

Hanigan je izjavio da je preduzećima neophodna i urgentna preventiva od sajber napada koji prave ogromne štete a sofisticirani su i nije ih lako predvideti.

Digitalizacija i života i poslovanja donosi i nove rizike, pa čak i one koji još nisu prepoznati kao rizici, a svakodnevno se otvaraju nove mogućnosti za sajber napade. Tako je ovoj novoj „pošasti“ sve više izložena i industrija osiguranja.

Ovo će biti centralna tema na Svetskoj konferenciji „Osiguranje u digitalnom svetu“ (IIF2017: Insurance in the DIGITAL World Conference), koja će biti održana 14. novembra u Beču, piše portal www.xprimm.com.

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Da li će da poskupi osiguranje zbog učestalih nepogoda?

Preuzeto sa Biznis.rs Prema podacima Sigma izveštaja grupacije Swiss Re, vrednost ekonomskih gubitaka izazvanih prirodnim ...