Osiguranje od ljubavne patnje

Venčanja su sama po sebi prilično unosan biznis, počevši od prodavaca venčanica, preko frizera do organizatora ceremonije. U taj biznis uključene su i osiguravajuće kuće – gotovo svuda se može ugovoriti polisa osiguranja za venčanje, kao “štednja” koja se isplaćuje kad osiguranik stane na “ludi kamen”.

U nekim zemljama, pak, moguće je osigurati se i za slučaj da druga strana kaže “ne” na venčanju. U Americi postoje specijalizovane osiguravajuće kuće koje u takvim slučajevima pokrivaju troškove organizacije venčanja, ali i štetu nastalu zbog duševne boli onoga ko se na venčanju pojavio – odšteta pokriva i patnju zbog ljubavi, ali i zbog “blama” nastalog na samom događaju.

U Austriji je nedavno počelo da se prodaje osiguranje koje pokriva štete nastale otkazivanjem venčanja: uzrok može biti izostanak ili izgovoreno “ne” od strane jednog partnera, ali i poplavljena ili srušena lokacija na kojoj je zakazana ceremonija. Dopunski rizici su oštećenje venčanice ili mladoženjinog odela, a pokriva se i šteta ako se izgubi burma ili muzičari otkažu dolazak.

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Osiguranje zbog spremanja hrane tokom vožnje?!

Proizvođač vrlo skupih kamiona za kampovanje platio je popriličnu odštetu vlasniku jednog takvog vozila, koje ...