Osiguranje i umetnost

Kao jedina osoba iz branše osiguranja  koja je uspela nezgodu da  pretvori u nešto lepo i tako stvori svoju umetnost, Jelena Borovčanin je pronašla svoje mesto i u enciklopediji profesora dr Volfganga Rorbaha “Evropsko kulturno nasleđe u ogledalu osiguranja”.

Jelena Borovčanin, autorka izložbe „Dodir stakla – Gold“, po obrazovanju doplomirani politikolog, po profesiji broker u osiguranju, zaposlena je u drustvu za posredovanje KONEKTA PLUS doo.

Neobičnu kombinovanu tehniku, u kojoj kombinuje sitne komadiće stakla i boje, razvila je sama, nakon što je sticajem čudnih okolnosti otkrila svoj talenat, kroz jednu nezgodu, ili rečima osiguranja „štetni događaj“.

Slike od stakla počela je da pravi 2015. godine, a samostalne izložbe u Srbiji započela je 2017. godine. U Narodnoj Banci Srbije organizovala je izložbu 2018. godine, a zatim i u Beču – najpre u Ambasadi Srbije a potom i na svečanosti povodom Dana državnosti Srbije u čuvenoj bečkoj dvorani Kursalon.

Sredinom 2019. godine, postavljen je grb Kneza Lazara Hrebeljanovića u Kruševcu na Tgu kosovskih junaka, koji je Jelena radila tehnikom mozaik.

 

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Da li će da poskupi osiguranje zbog učestalih nepogoda?

Preuzeto sa Biznis.rs Prema podacima Sigma izveštaja grupacije Swiss Re, vrednost ekonomskih gubitaka izazvanih prirodnim ...