Konferencije-rizici

Osiguranje i umetnost

Kao jedina osoba iz branše osiguranja  koja je uspela nezgodu da  pretvori u nešto lepo i tako stvori svoju umetnost, Jelena Borovčanin je pronašla svoje mesto i u enciklopediji profesora dr Volfganga Rorbaha “Evropsko kulturno nasleđe u ogledalu osiguranja”.

Jelena Borovčanin, autorka izložbe „Dodir stakla – Gold“, po obrazovanju doplomirani politikolog, po profesiji broker u osiguranju, zaposlena je u drustvu za posredovanje KONEKTA PLUS doo.

Neobičnu kombinovanu tehniku, u kojoj kombinuje sitne komadiće stakla i boje, razvila je sama, nakon što je sticajem čudnih okolnosti otkrila svoj talenat, kroz jednu nezgodu, ili rečima osiguranja „štetni događaj“.

Slike od stakla počela je da pravi 2015. godine, a samostalne izložbe u Srbiji započela je 2017. godine. U Narodnoj Banci Srbije organizovala je izložbu 2018. godine, a zatim i u Beču – najpre u Ambasadi Srbije a potom i na svečanosti povodom Dana državnosti Srbije u čuvenoj bečkoj dvorani Kursalon.

Sredinom 2019. godine, postavljen je grb Kneza Lazara Hrebeljanovića u Kruševcu na Tgu kosovskih junaka, koji je Jelena radila tehnikom mozaik.

 

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Generali dodelio više od milion evra za potrebe suočavanja s vanrednim stanjem izazvanim pandemijom COVID-19

The Human Safety Net, Generalijeva globalna inicijativa za oslobađanje potencijala pripadnika ranjivih grupa, objavila je ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *