Merkur Osiguranje

Dunav osiguranje prvo na tržištu ponudilo Cancer Protection – polisu koja pokriva rizik od postavljanja prve dijagnoze raka

Program dodatnog zdravstvenog osiguranja Cancer Protection, koji je kompanija Dunav osiguranje prva ponudila srpskom tržištu, podrazumeva isplatu ugovorene sume ili njenog dela ukoliko se u toku trajanja osiguranja postavi prva dijagnoza raka. Mesečna premija za ovo osiguranje je, kako kažu u Dunavu, nekoliko stotina dinara mesečno, a osigurana suma je od 500 hiljada do pet miliona dinara. Posebna prednost polise Cancer Protection jeste mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja, sa preporučenim načinom lečenja u saradnji sa kompanijom „MediGuide“ iz SAD: drugo mišljenje pribavlja se u vrhunskim zdravstvenim centrima u svetu, kao što su Harvard Medical School Teaching Hospitals i London’s King’s College Hospital, čime pacijenti dobijaju najsavremeniji preporučeni način lečenja.

Prema podacima referentnih zdravstvenih ustanova u Srbiji, maligne bolesti jedan su od vodećih uzroka umiranja u našoj zemlji. Svake godine u Srbiji od raka oboli oko 36.000, a umre oko 19.000 ljudi. Muškarci najviše obolevaju i umiru od karcinoma pluća, debelog creva i prostate, dok su kod žena najčešći karcinomi dojke i grlića materice. Poslednjih godina napravljeni su veliki pomaci u dijagnostici i terapiji malignih bolesti, pri čemu prevencija i dalje ostaje osnovni i najefikasniji metod u borbi protiv raka.

Pored zdravog stila života i redovnih sistematskih pregleda, dodatno osiguranje predstavlja „lek izbora“, jer omogućava neophodnu stručnu podršku i finansijsku potporu za celu porodicu u najtežim trenucima, kažu u Dunav osiguranju.

IN2

Možda će vam ovo biti zanimljivo

DDOR Novi Sad: Obaveštenje o isplati naknada oštećenim putnicima SAB Travel i JAZZ Travel

DDOR Novi Sad počeo isplatu naknade po osnovu svih podnetih i ispravnih odštetnih zahteva po ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *