Sve o osiguranju

logo-png

Andrea Simoncelli, Generali osiguranje

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Predsednik i generalni direktor

Rođen je 7. septembra 1952. godine u Rimu. Diplomirao je 1975. godine na Pravnom fakultetu državnog Univerzitetu u Rimu sa najvišim ocenama, a master diplomu iz ekonomije, takođe sa najvišim ocenama, stekao je na Fakultetu Luiss u Rimu.

Andrea Simončeli  započeo je karijeru u kompaniji Fiat 1977. godine u Odseku za ekonomske studije. Godine 1978. kao predstavnik Fiata odlazi u Peking, u Narodnu Republiku Kinu. Godine 1980. Imenovan je za generalnog direktora Fiata u Peruu, a od 1985. za generalnog direktora kompanije Fiat Allis u Brazilu. Nakon povratka u Torino 1998. postaje generalni direktor italijansko-japanske kompanije Fiat-Hitachi u poljoprovrednom i građevinskom sektoru, a nakon toga i generalni direktor Fiat International, ovlašćen od strane Predstavništva Fiata.

Godine 1990. prelazi u sektor osiguranja kompanije Fiat i  biva izabran za zamenika generalnog direktora i finansijkog direktora osiguravajuće kuće Toro iz Torina. Postaje predsednik Fiat Osiguranja u Poljskoj 2003. godine, predsednik Fiat Seguros u Brazilu, a nakon toga i predsednik francuske osiguravajuće kompanije Le Continent sa sedištem u Parizu. Toro Osiguranje 2003. godine prelazi u vlasništvo Generali grupe. Trenutno vrši funkciju generalnog direktora i predsednika Izvršnog komiteta kompanije Generali Osiguranje Srbija. U Srbiji boravi sa porodicom. Godine 2012. Izabran je za predsednika Komore italijansko-srpskih privrednika.

U Italiji je zamenik Predsednika DAS osiguranja, upisan u regitar agenata ISVAP  i gostujući profesor Ekonomskog fakulteta u Parmi i Torinu. Govori tečno 5 jezika – osim italijanskog, engleski, francuski, španski, portugalski.

Oženjen je Leticijom Kvaranta, ima sina Lorenca, po zanimanju novinar. Stručnjak je za vina. Omiljeni sportovi su mu fudbal i plivanje.

Publikacije
Scroll to Top