Avgust 2015. U prvoj polovini 2015. godine Triglav osiguranje je u Srbiji ostvarilo rast premije od 39% (obračunato u evrima) u odnosu na isti period u prethodnoj godini, što je najviši rast na svim tržištima Triglav grupe
ceo tekst

Avgust 2015. U prvom polugodištu 2015. godine AXA Grupa, koja posluje u Srbiji preko AXA Osiguranja, ostvarila je rekordan operativni profit od 3,1 milijardu evra, što je 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine.
ceo tekst

Jul 2015. U prvih šest meseci ove godine Dunav osiguranje je zaključilo oko 93.000 polisa putnog zdravstvenog osiguranja, i putnog osiguranja s asistencijom i polisa pomoći na putu, što je oko 12 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.
ceo tekst

Jul 2015. Kompanija „Dunav osiguranje“ je u julu otvorilo dve nove poslovnice u Beogradu
ceo tekst

Jun 2015Tokom letnjeg perioda, putno osiguranje u kompaniji Dunav može se nabaviti sa popustom od 15% za osnovno osiguravajuće pokriće, i 20% ako se ugovori i jedno od dopunskih pokrića. Uz polisu putnog – popust i na Zeleni karton.

ceo tekst

Jun 2015. Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila da Dunav osiguranju da preuzme portfelj neživotnog osiguranja Takovo osiguranja iz Kragujevca koje je u likvidaciji.
ceo tekst

Jun 2015. Manje od 10 odsto stanovnika Srbije ima polisu osiguranja, pokazalo je istraživanje Gfk Austrija
ceo tekst

Jun 2015. Triglav Osiguranje Beograd, koje je deo Triglav Grupe, u prvom kvartalu je postiglo rast ukupne premije osiguranja od 54 odsto, što je najviši rast premije u Triglav Grupi.
ceo tekst

Maj 2015 Knjiga „Vodič za primenu Zakona o osiguranju“ je praktični priručnik koji pomaže razumevanju i primeni Zakona donetog krajem 2014. godine.
ceo tekst

April 2015.Na kraju 2014. godine kompanija AXA osiguranje u Srbiji ostvarila je za 90% veću premiju nego u prethodnoj godini, i po prihodima je najbrže rastuće osiguranje na tržištu.
ceo tekst

Aprila 2015. U 2014. godini kompanija UNIQA osiguranje ostvarila je rast premije od 16,1%, i to rast u životnom osiguranju od 25,8%, i rast u neživotnom od 12,9%.
ceo tekst

Mart 2015. U konkurenciji oko 50 kompanija iz 25 zemalja, Wiener Stӓdtische osiguranje a.d.o. Beograd je osvojilo Günter Geyer nagradu za društvenu odgovornost, vrednu 30.000 evra.
ceo tekst

Povećan ukupan prihod AXA Grupe

Februar 2015. Ukupan prihod AXA Grupe, globalnog lidera u osiguranju, na kraju 2014. godine bio je 92 milijarde evra, što je povećanje od tri odsto u poređenju sa godinom pre toga.
ceo tekst

Skroman rast na Kosovu

Februar 2015. Tržište osiguranja na Kosovu dostiglo je 80,08 miliona evra prošle godine ili 3,48 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine pokazuju preliminarni podaci tamošnje Centralne banke.
ceo tekst

EBRD zainteresovana za Dunav

Januar 2015. Evropska banka za obnovu i razvoj i dalje je zainteresovana da učestvuje u privatizaciji "Telekoma Srbija", beogradskog aerodroma i kompanije "Dunav osiguranje", izjavio je predsednik te banke za Srbiju Mateo Patrone.
ceo tekst

Usvojen novi Zakon o osiguranju

Decembar 2014. Novim zakonom o osiguranju predviđeno je da nova drušstva za osiguranje ne mogu istovremeno da se bave životnim i neživotnim osiguranjem, ali ona koja već tako posluju, mogu da nastave da obavljaju obe te vrste osiguranja
ceo tekst

U trećem kvartalu premija u Srbiji veća za 5,2 odsto

Novembar 2014. Ukupna premija 27 osiguravajućih kompanija u Srbiji na kraju trećeg kvartala ove godine iznosila je 51,4 milijarde dinara.
ceo tekst

Dunav osiguranje zadržava lidersku poziciju

Oktobar 2014. Kompanija Dunav osiguranje tokom devet meseci ove godine zaključila je više od milion polisa neživotnih osiguranja.
ceo tekst

Novo poslovno ime Generali osiguranja

Septembar 2014. Kompanija Delta Generali Osiguranje a.d.o. Beograd ubuduće će poslovati pod novim poslovnim imenom - Generali Osiguranje Srbija a.d.o.
ceo tekst

NBS oduzela dozvolu za rad Takovo osiguranju

Jul 2014. Takovo osiguranju iz Kragujevca oduzeta je dozvola za rad po odluci NBS, i doneta je mera zabrane raspolaganja imovinom tog društva do otvaranja postupka likvidacije.
ceo tekst

Triglav: Smenjen predsednik Uprave

23. maj 2013. Nadzorni odbor najveće osiguravajuće kuće u Sloveniji Triglav smenio je predsednika Uprave Matjaža Rakoveca, piše ljubljanski Dnevnik.
ceo tekst

Wiener Stadtische: Osiguranje uz zaradu veću od 50 odsto

15. maj 2013. Program Moja Desetka omogućava da se jednokratnom uplatom premije na period od 10 godina ostvari zarada veća od 50 odsto, što je više od bilo kog drugog vida investiranja.

 

ceo tekst

MedUNIQA: Besplatni pregledi za 400 građana

29.4.2013. MedUNIQA kamion zdravlja ove godine će biti u Srbiji od 10. Do 16. Maja i za to vreme će u njemu moći da se pregleda 400 građana u Novom Sadu, Beogradu i Kragujevcu.

 

ceo tekst

Šest godina Dunav Penzija

April 2013. Dobrovoljni penzijski fond Dunav Penzije u 2012. godini je ostvario prinos od 13,7 odsto, što je najbolji rezultat u industriji dobrovoljnih penzijskih fondova.

 

ceo tekst

Dunavu "Oskar" za osiguranje godine

Mart 2013. Asocijacija domaćih novinara i stručnjaka za automobilizam dodelila je kompaniji Dunav priznanje „Oskar“ u kategoriji „Osiguranje godine 2013“, na 51. Međunarodnom sajmu automobila.

 

ceo tekst

AXA Srbija: Udvostručeno tržišno učešće

Mart 2013. AXA osiguranje u Srbiji je u 2012. godini udvostručilo prihode i učešće na domaćem tržištu, uz povećanje broja osiguranika za 25 hiljada, saopštili su iz ove kompanije.

 

ceo tekst

Uhapšena grupa osumnjičenih za prevare u osiguranju

28. februar. Osamnaest osoba sa teritorije Novog Sada uhapšeno je zbog sumnje da su se bavili prevarama u osiguranju i naneli štetu osiguravajućim društvima veću od 10 miliona dinara, saopštio je MUP Srbije.

 

ceo tekst

UNIQA: Rast premije veći od 17 odsto

Februar 2013. Prema preliminarnim rezultatima za 2012. godinu, UNIQA osiguranje u Srbiji ostvarilo je rast premije od 17,09 odsto.

 

ceo tekst

DPF: Povećan neoporezovani iznos

Januar 2013. Prilikom uplata doprinosa u dobrovoljne penzijske fondove za zaposlene, poslodavci će od prvog februara biti oslobođeni plaćanja poreza na dohodak građana i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje do iznosa od 5.214 dinara, umesto dosadašnjih 4.647 dinara, saopštila je Narodna banka Srbije.

 

ceo tekst

Uniqa: Najažurnije isplaćuje štete u AO

Januar 2013. U isplati šteta po osnovu autoodgovornosti, kompanija Uniqa je i prošle godine bila najažurnija, prema izveštaju NBS.

 

ceo tekst

Uniqa: Konkurs za novinare

Decembar 2012. Povodom šest godina poslovanja, kompanija Uniqa osiguranje u Srbiji raspisala je konkurs “UNIQA press award" za najbolje predstavljen značaj i ponudu osiguranja u medijima.

 

ceo tekst

Basler: Dvostruki rast

Decembar 2012. Kompanija Basler u Srbiji ostvarila je dvostruki rast u godini koja je na izmaku u odnosu na prethodnu godinu, i „osvojila“ prvi procenat tržišnog učešća, saopšteno je u ovoj kompaniji.

 

ceo tekst

Raiffeisen FUTURE DPF: Šest godina poslovanja

Decembar 2012. Zaključno sa trećim kvartalom 2012. Raiffeisen FUTURE dobrovoljni penzijski fond je ostvario prinos od 10,46 odsto, ili 10,88 odsto u poslednjih godinu dana, rečeno je povodom šestogodišnjice poslovanja ovog fonda. Članovi koji od početka poslovanja fonda obavljaju redovne mesečne uplate, ostvarili su kumulativni prinos po individualnom računu više od 50 odsto.

 

ceo tekst

Triglavu potvrđen A- rejting od strane S&P

Novembar 2012. Bonitetna agencija Standard & Poor's Ratings Services je Triglav Grupi potvrdila dugoročni kreditni rejting i ocenu finansijske snage A-. Ista ocena je potvrđena i Zavarovalnici Triglav i njenoj ćerki kompaniji Pozavarovalnici Triglav Re. Ocena kreditnog rejtinga sadrži upozorenje o mogućoj negativnoj promeni.

 

ceo tekst

UNIQA: Šest godina u Srbiji

Novembar 2012. Rast premije od 17,65 odsto u 2012. godini obeležio je šestogodišnjicu poslovanja kompanije UNIQA u Srbiji. Prema rečima Franca Vajlera, predsednika IO ove kompanije, to je najviši rast među vodećim osiguravajućim kompanijama u zemlji.
Ova kompanija ovogodišnji je dobitnik nagrade za inovacije i briljantnost u poslovanju, kao najbolja osiguravajuća kompanija u Srbiji, koju dodeljuje magazin „World Finance“.

 

ceo tekst

Triglav: Ponuda za preuzimanje Slovenijalesa

 Oktobar 2012. Zavarovalnica Triglav objavila je ponudu za preuzimanje Slovenijalesa, kompanije u kojoj trenutno ima 83,55 odsto vlasništva. Ponuda se odnosi na preostali procenat vlasništva, i važi do 26. decembra.

 

ceo tekst

Konferencija: Finansijski sistem i privreda, 2.11.2012.

Oktobar 2012. Kakva je perspektiva ekonomije, kakvo je stanje finansijskih institucija, investitora i privrede, kako očuvati privredni i finansijski sektor za post-krizno vreme, koji nas izazovi čekaju i kakva su očekivanja izvršnih vlasti, finansijskog i realnog sektora – teme su konferencije Finansijski sistem i privreda: odgovori na izazove krize, koja će biti održana 2. novembra 2012. godine u beogradskom hotelu Hajat.

 

ceo tekst

Viner Štediše: Ponuda i za starije

Oktobar 2012. Kompanija Viner Štediše, posle programa 3D životnog osiguranja, u ponudu je uključila i Senior osiguranje za starije osobe.

 

ceo tekst

Dunav banka: Nova poslovnica u Jagodini

Oktobar 2012. Dunav banka koja posluje u sastavu kompanije Dunav osiguranje otvorila je svoju 31. poslovnicu, u Jagodini.

 

ceo tekst

Dunav osiguranje: “Zaštitnik u saobraćaju” uz kasko

Oktobar 2012. Svim osiguranicima koji zaključe kasko polisu osiguranja, kompanija Dunav poklanja specijalnu publikaciju – priručnik „Zaštitnik u saobraćaju“, koji je objavila u saradnji sa izdavačem Biznis Info Grupom, i sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.  

 

ceo tekst

Osiguranje poljoprivrede: Srbija zaostaje za Evropom

Oktobar 2012. Po prikupljenoj premiji,obradivim površinama i poljoprivrednim domaćinstvima koja su osigurana Srbija zaostaje u odnosu na druge zemlje u Evropi, ističu u Društvu osiguravača Srbije, a u resornom ministarstvu smatraju da uvek postoji prostor za proširenje postojeće ponude.

 

ceo tekst

Takovo: Povećanje osnovnog kapitala

Oktobar 2012. Kragujevačka kompanija Takovo osiguranje donela je odluku o povećanju osnovnog kapitala izdavanjem redovnih akcija društva.

 

ceo tekst

Dobrovoljni penzijski fondovi: Rast neto imovine

Septembar 2012. Na kraju drugog kvartala tekuće godine, neto imovina dobrovoljnih penzijskih fondova u Srbiji iznosi 14,25 milijardi dinara - u odnosu na prethodno tromesečje beleži se rast od 6,2 odsto, dok rast za poslednjih godinu dana iznosi 28,8 odsto.

 

ceo tekst

Viner Štediše: Radovi savremene umetnosti

Septembar 2012. Izložba Ozvučenje, koja se održava u okviru četvrtog Art salona, u galeriji Progres i traje do 7. oktobra, predstaviće beogradskoj publici deo Viner Štediše kolekcije savremene umetnosti.

 

ceo tekst

Sava osiguranje: Novi paketi za domaćinstvo

Septembar 2012. Kompanija Sava osiguranje ponudila je nove pakete Kombinovanog osiguranja domaćinstva, koji uključuju veći broj novih rizika koji do sada nisu bili u ponudi na tržištu osiguranja Srbije.

 

ceo tekst

GRAWE: Donacija Opštoj bolnici u Požarevcu

Septembar 2012. GRAWE osiguranje a.d.o. doniralo je Opštoj bolnici Požarevac klima uređaje u želji da poboljša uslove za lečenje i boravak pacijenata u ovoj  zdravstvenoj ustanovi i na poseban način izrazi zahvalnost zajednici Požarevca i okoline u kojoj ima više od 1200 klijenata.

 

ceo tekst

Đenerali: Jabuka ili limun

Septembar 2012. Petu godinu za redom Delta Đenerali Osiguranje, u saradnji sa MUP i lokalnim osnovnim školama, organizuje akciju  „Jabuka ili limun“ posvećenu bezbednosti dece u saobraćaju.

 

ceo tekst

AMSS: Kacige – poklon za motocikliste

Septembar 2012. Auto-moto savez Srbije  početkom septembra organizovao je petu preventivno-bezbednosnu akciju "Kaciga glavu čuva".

 

ceo tekst

Unika: Domaćin skupštine Euphoria

Septembar 2012. Godišnja skupština renomirane evropske organizacije za naknadu šteta Euphoria ove godine je održana u Beogradu, a domaćin konferencije bila je kompanija Unika osiguranje koja je i jedina članica iz Srbije u ovoj  organizaciji.

 

ceo tekst

Dunav DPF: Članovima isplaćeno milijardu dinara

Septembar 2012. Dunav dobrovoljni penzijski fond je od osnivanja 2007. godine do danas isplatio milijardu dinara svojim članovima.

 

ceo tekst

Dunav karavan: „Osiguranje za medalju“

Jul 2012. Kompanija Dunav osiguranje, koja je srebrni sponzor srpskog olimpijskog tima na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu, organizuje karavan „Osiguranje za medalju“, koji će do 12. avgusta putovati po Srbiji.

 

ceo tekst

Austrijske kompanije u Srbiji

Jul 2012. Vodeće austrijske kompanije u Srbiji stipendiraće deset studenata za odlazak na Evropski forum Alpbah, koji će od 16. avgusta do 1. septembra okupiti najuglednije svetske političare, diplomate, naučnike.

 

ceo tekst

Andrea Simončeli: Država može da pomogne

Jul 2012. Industriji osiguranja je potreban snažan i stabilan ekonomski rast, izjavio je generalni direktor kompanije Delta Đenerali u Srbiji Andrea Simončeli za dnevni list Blic.

 

ceo tekst

Udruženja aktuara Srbije: Novi predsednik

Jul 2012. Udruženje aktuara Srbije na sednici Skupštine za novog predsednika jednoglasno je izabralo Branka Pavlovića, člana Izvršnog komiteta Delta Đenerali osiguranja odgovornog za IT, aktuarstvo i procese.

 

ceo tekst

Poreske olakšice za životno osiguranje

Jul 2012. Država treba da podstiče životno osiguranje, kao vid štednje, ukidanjem poreza na uplate za tu vrstu osiguranja, predloženo je na okruglom stolu Basler osiguranja o ekonomskoj i finansijskoj stabilnosti u Srbiji.

 

ceo tekst

„Finansije Top“: Delta Đenerali sa najvećim profitom

Jul 2012. Po visini ostvarene dobiti, Delta Đenerali osiguranje je prvo na tržištu, slede Dunav osiguranje, pa DDOR Novi Sad, Dunav-RE i Viner štediše osiguranje, pokazuju podaci istraživanja "Finansije Top", koje izdaje časopis "Biznis i finansije".

 

ceo tekst

Merkur osiguranje: Peti rođendan u Srbiji

Jul 2012. Tokom pet godina poslovanja u Srbiji, kompanija Merkur je ostvarila obim premije od oko pet miliona evra, a ostvareno je oko 18.000 rizika, rečeno je na proslavi petogodišnjice poslovanja ove kompanije u Srbiji.

 

ceo tekst

Wiener Stadtische: Povećanje bruto premije

April 2012. U prošloj godini je kompanija Wiener Stadtische ostvarila bruto premiju od 5,13 milijardi dinara, što je uvećanje od 4,82 odsto, I sada se nalazi na četvrtom mestu na tržištu sa učešćem od 8,96 odsto.

 

ceo tekst

Delta Đenerali: Čvrsto na drugom mestu

April 2011. Prošlu godinu kompanija Delta Đenerali završila je sa ukupnom premijom od 10,9 milijardi dinara što je za 4 odsto više u odnosu na 2010. i tržišnim učešćem od 19 odsto, čime je učvrstila poziciju druge najveće osiguravajuće kompanije na tržištu.

 

ceo tekst

PMF Novi Sad: Obuka aktuara

April 2011.Prirodno matematički fakultet u Novom Sadu će na osnovu Memoranduma o razumevanju sa Narodnom bankom Srbije i USAID-om, a u saradnji sa Bearing Point-om organizovati aktuarske kurseve i tokom 2012. godine.

 

ceo tekst

Grawe: Dobit u skladu s planom

April 2011. Ostvarena neto dobit Grawe osiguranja u Srbiji u 2011. godini iznosi 169 miliona dinara (oko 1,6 miliona evra), što je u skladu sa godišnjim planom.

 

ceo tekst

Socijete ženeral DPF: Solidan prinos

April 2011. Od početka poslovanja novembra 2008. godine zaključno sa 31. martom 2012. godine dobrovoljni penzijski fond Socijete Ženeral Štednja ostvario je prosečnu godišnju stopu prinosa od 10,89 odsto.

 

ceo tekst

SorS 2012: Konkurentnost u osiguranju i zaštita potrošača usluga osiguranja

April 2011.Ovogodišnji Susret osiguravača i reosiguravača u Sarajevu biće održan od 15. Do 17. juna.

 

ceo tekst

Triglav Srbija: Očistimo svet 2012.

Mart 2012. U saradnji sa akcijom "Očistimo Srbiju" Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, kompanija Triglav je sprovela akciju čišćenja četiri lokacije - prijavljene deponije od strane građana Srbije: u Beogradu, Čačku, Nišu i Kikindi. 

 

ceo tekst

Sava osiguranje: Čišćenje Ratnog ostrva

Mart 2012. Povodom Svetskog dana voda, 22. marta, kompanije Sava osiguranje i Sava životno osiguranje organizovale su čišćenje Ratnog ostrva, u saradnji sa Zelenilom Beograd, na nekoliko lokacija.

 

ceo tekst

DPF: Potrebna pomoć države

Mart 2012. Država bi, kao najveći poslodavac, trebalo da pokaže da podržava štednju kroz dobrovoljne penzijske fondove tako što će za svoje zaposlene da uplaćuje dodatne doprinose. Ovo je stav Grupacije društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima...

 

ceo tekst

IFC ulaže u Triglav u regionu

April 2012. Međunarodna finansijska institucija IFC uložiće 25 miliona evra u Triglav Internacional koji poseduje osiguranja na Zapadnom Balkanu, i postati vlasnik 16,68 odsto udela u ovoj kompaniji.

 

 

 

ceo tekst

Takovo: Popust na kasko za Punta

Mart 2012. Za Fiat Punto i za vozila do 15.000 evra Takovo osiguranje u aprilu i maju daje popust od 10 odsto na kasko osiguranje.

 

ceo tekst

Ministarstvo poljoprivrede: Ugovor sa šest osiguranja

Mart 2012. Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović i predstavnici šest društava za osiguranje potpisali su ugovore o međusobnoj saradnji.

 

ceo tekst

Katastrofe u 2011. koštale svet 370 milijardi dolara

Mart 2011.  Prirodne katastrofe i one koje su izazvane ljudskim faktorom koštale su svetsku ekonomiju rekordnih 370 milijardi dolara u 2011, saopsstila je švajcarska reosiguravajucha kuća "Svis Re", podizzuchi procenu koju je iznela u decembru.

 

ceo tekst

Prizma preuzima OekB u Srbiji

Mart 2012. Strani osiguravači specijalizovani za osiguranje potraživanja ubuduće će moći da provere bonitet srpskih preduzeća preko Prizma Risk Servisa (Prisma Risc Services).

 

ceo tekst

Milenijum: 20 godina poslovanja

Mart 2012. Osiguravajuća kuća Milenijum proslavila je jubilej poslovanja u Srbiji pod sloganom „20 sigurnih godina“.

 

ceo tekst

Grawe: donacija protiv retke bolesti

Mart 2012. Grawe osiguranje je povodom 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji poklonilo 500.000 dinara udruženju Debra – udruženju roditelja dece koja su obolela od bulozne epidermolize.

 

ceo tekst

Čačanska banka i Wiener Stadtische: krediti za registraciju

Mart 2012. Čačanska banka je u saradnji sa "Wiener Stadtische osiguranjem" razvila novi kreditni proizvod – kredite za registraciju vozila.

 

ceo tekst

Prva petoletka i Dunav osiguranje: očuvana radna mesta

Mart 2012. Kompanija Dunav osiguranje preuzela je radnike i imovinu preduzeća Prva petoletka Transport iz Trstenike, čime je završena druga faza privatizacije ovog preduzeća.

 

ceo tekst

Vladan Manić, UOS: očekuje se rast u 2012.

Februar 2012. „Industrija osiguranja će nastaviti da raste i u 2012. godini, a očekuje se posebno značajan porast životnog osiguranja i osiguranja u poljoprivredi“, rekao je generalni sekretar Udruženja osiguravača Vladan Manić.

 

ceo tekst

Andrea Simončeli novi predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika

Februar 2012. Za novog predsednika Komore italijansko-srpskih privrednika jednoglasno je izabran Andrea Simončeli, predsednik i generalni direktor Delta Đenerali u Srbiji, saopštila je ova Komora.

 

ceo tekst

DPF Dunav: Imovina veća za 26 odsto

22.12.2012. Sa imovinom od 5 milijardi dinara, ili 26 odsto više nego lane, i sa 84.000 članova, DPF Dunav zauzima 42 odsto tržišta dobrovoljnih penzija.

 

ceo tekst

Wiener Stadtische raste brže od tržišta

20.12.2012. Premija Wiener Stadtische na kraju  trećeg kvartala uvećana je za 11,27 odsto u odnosu na isti period lane, dok je tržište u tom periodu poraslo za svega 3 odsto.

 

ceo tekst

Dunav novi vlasnik Kuršumlijske banje

16.12.2011. Kompanija Dunav osiguranje postala je, odlukom Vlade Srbije, vlasnik Kuršumlijske banje, odnosno Rehabilitacionog centra Žubor.

 

ceo tekst

Ilirika preuzela FIMA fond

16.12.2012. Društvo za upravljanje investicionim fondovima Ilirika a.d. Beograd preuzela je upravljanje FIMA novac investicionim fondom.

 

ceo tekst

Basler: Besplatno osiguranje stana

Uz kupljen auto, kasko ili putno osiguranje do kraja godine, kompanija Basler poklanja polisu osiguranja stana.

 

ceo tekst

Triglav zadržava rejting „A“

22.11.2011. Vodeća kreditna rejting agencija Standard & Poor's Ratings Services je četvrtu godinu zaredom Zavarovalnici Triglav i Triglav Grupi potvrdila "A" dugoročni rejting i rejting za finansijsku snagu.

 

ceo tekst

Grawe i Opportunity banka

31.10.2011. Svi korisnici kredita Opportunity banke ubuduće će imati i osiguranje u kompaniji Grawe.

 

ceo tekst

Garantni fond od juna 2012.

19.10.2011. Početak rada Garantnog fonda kao samostalnog pravnog lica odložen je do juna 2012. godine, prema Izmenama zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju.

 

ceo tekst

Wiener Stadtische: Sportski čas

13.10.2011. U osnovnim školama širom Srbije Wiener Stadtische osiguranje sprovodi “Sportski čas - Ispravi se!”, kojim školskoj deci predstavlja značaj zdravog života.

 

ceo tekst

Triglav: Novo ime u Srbiji

6.10.2011. Osiguravajuće društvo Triglav Kopaonik a.d.o. ubuduće će se zvati Triglav Osiguranje a.d.o, saopštili su u ovoj kompaniji.

 

ceo tekst

Pet godina Delta Đenerali dobrovoljnog penzijskog fonda

29.9.2011. Delta Đenerali dobrovoljni penzijski fond proslavio je pet godina postojanja, čime se ujedno obeležava i petogodišnjica ove industrije u Srbiji, s obzirom da je taj fond prvi dobio licencu za rad od NBS.

 

ceo tekst

VIG preuzeo Jahorina osiguranje

14.9.2011. Austrijski osiguravač Vienna Insirance Group potpisao je ugovor o preuzimanju 88,5 odsto kapitala, odnosno 92 odsto akcija sa pravom glasa kompanije Jahorina osiguranje AD Pale.

 

ceo tekst

Takovo osiguranje: kuća za Kraljevčane

10.9.2011. Zahvaljujući donaciji Takovo osiguranja iz Kragujevca, porodica iz Kraljeva čiji je dom stradao u zemljotresu dobila je potpuno novu kuću, opremljenu nameštajem i kućnim aparatima.

 

ceo tekst

Sava Re: Povećan udeo u Sava Tabak u Makedoniji

6.9.2011. Udeo kompanije Sava Re u makedonskom osiguravajućem društvu Sava Tabak povećan je sa 66,7 na 81,83 odsto, saopštila je Ljubljanska berza.

 

ceo tekst

Udruženje osiguravača na novoj adresi

1.9.2011. Svi potencijalni klijenti Garantnog fonda i Zelene karte ubuduće svoje zahteve i predmete treba da donose na novu adresu Udruženja osiguravača Srbije, u Milentija Popovića 5b na Novom Beogradu, saopštilo je to udruženje.

 

ceo tekst

Amerika: Štete od uragana do 7 milijardi dolara

28.8.2011. Šteta koju će američki osiguravači imati od uragana Ajrin procenjuje se na dve do tri milijarde dolara, a ukupni gubici će biti oko sedam milijardi dolara, pokazala je analiza konsultantske kuće „Kinetik Analizis“, a prenosi „Asošiejted pres“.

 

ceo tekst

Uniqa: Kreće „kamion zdravlja“

22.8.2011. Kompanija Uniqa u septembru organizuje „Vital Tour“ – vožnju kroz Srbiju specijalnim kamionom sa lekarima, fitnes instruktorima, nutricionistima iz Srbije i Austrije, koji će posetiocima od 16 do 60 godina besplatno odrediti fitnes profil.

 

ceo tekst

Zakon o bezbednosti u saobraćaju slabo se primenjuje

21.8.2011. Skoro dve godine od donošenja Zakona o bezbednosti u saobraćaju, broj poginulih na putevima Srbije ne samo da se nije smanjio nego se povećao za sedam odsto u odnosu na prošlu godinu, pišu domaći mediji.

 

ceo tekst

Federacija BiH: Rast premije od 2,86 odsto

18.8.2011. Ukupna premija osiguranja u Federaciji BiH u prvih šest meseci ove godine veća je za 2,86 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

 

ceo tekst

OECD: Podrška korisnicima finansijskih usluga

10.8.2011. Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj OECD objavila je Nacrt glavnih načela zaštite korisnika finansijskih usluga, kojim bi trebalo da pomogne ekonomijama da uspostave kvalitetniju zaštitu korisnika finansijskih usluga.

 

ceo tekst

Makedonija: Potrebne promene oko zelenog karton

9.8.2011. Makedonski prevoznici traže da se promeni način izdavanja zelenog kartona, tako da on bude povezan sa osnovnim osiguranjem kao što je slučaj u svim zemljama u regionu.

 

ceo tekst

Hrvatska: Po četiri vozila dnevno se ukrade

7.8.2011. U Hrvatskoj se dnevno ukrade četiri motorna vozila, a svako drugo je privatni automobil, podaci su hrvatskog MUP-a.

 

ceo tekst

Poskupelo AO u Crnoj Gori

3.8.2011. Polisa autoosiguranja u Crnoj Gori poskupela je za oko 7 odsto, pišu podgoričke „Vijesti“.

 

ceo tekst

Slovenci izlaze iz Drugog stuba?

26.7.2011. Vrednost isplata zbog istupanja osiguranika iz Drugog stuba privatnih penzija u Sloveniji u drugom kvartalu iznosila je oko 29 miliona evra.

 

ceo tekst

Plate u osiguranje duplo veće od proseka

26.7.2011. Zaposleni u osiguranju, reosiguranju i privatnim penzijskim fondovima u junu su imali dvostruko veće plate od republičkog proseka, pokazalai su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

 

ceo tekst

VIG: Beograd u Beču

21.7.2011. U organizaciji Viena Insurance Group u Beču je otvorena izložba o beogradskoj arhitekturi „Beograd – momenti arhitekture“, koja će trajati do 11. novembra.

 

ceo tekst

Andrea Simončeli: Potrebno slobodnije tržište

20.7.2011. “Srbiji je potrebno još slobodnije tržište, sa većim stepenom konkurencije. Narodna banka Srbije bi trebalo da propiše veći stepen rezervisanja, kao i veći osnovni kapital“, rekao je za Večernje novosti Andrea Simončeli, generalni direktor Delta Đenerali osiguranja.

 

ceo tekst

Zavarovalnica Maribor najavljuje rast premije

14. 7.2011. Zavarovalnica Maribor najavljuje u ovoj godini rast premije od 5 odsto u odnosu na prošlu godinu, pošto planira da prikupi 272,7 miliona evra bruto premije.

 

ceo tekst

Grawe: Rast premije od 17 odsto

14.7.2011. – Grawe osiguranje u Srbiji u prošloj godini je ostvarilo rast premije od 17 odsto, dok je prosečan rast premije u sektoru osiguranja u našoj zemlji prema izveštaju NBS bio 5,6 odsto.

 

ceo tekst

DDOR Garant: još jedan penzijski fond

7.7.2011. Narodna banka Srbije izdala je dozvolu DDOR Garant društvu za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima da osnuje još jedan fond, koji će se zvati DDOR Garant Dinar.

 

ceo tekst

Manje zaposlenih u osiguravajućim društvima

7.7.2011. Broj zaposlenih u osiguravajućim društvima se u 2010. godini smanjio za 796 – sa 11.821 na 11.025, kaže se u saopštenju Agencije za privredne registre  o poslovanju finansijskih institucija u 2010. godini.

 

ceo tekst

Istraživanje Alianca: Austrijancima bezbednost na prvom mestu

6.7.2011. Kada biraju gde će putovati na odmor, za čak 77 odsto Austrijanaca prva briga nisu nepogode i bolesti već teroristički napadi i kriminal, pokazalo je istraživanje osiguravajuće kuće Alianc.

 

ceo tekst

Na “stres testu” palo 10 odsto osiguravajućih kompanija

4.7.2011. Oko 10 odsto osiguravajućih kuća u Evropi ne bi uspelo da prebrodi velike
ekonomske potrese, objavila je Evropska uprava za osiguranje i profesionalne penzije
EIOPA koja je u ovim zemljama sprovela “stres test”.

 

ceo tekst

Makedonija: da li će pojeftiniti Zelena karta?

30.6.2011. Iako je pre mesec dana najavljeno smanjenje cene Zelene karte u Makedoniji, još nema konačne odluke o tome, piše makedonski list „Večer“.

 

ceo tekst

Nevreme uništilo useve

27.6.2011. Štete izazvane prošlonedeljnim nevremenom, prema prvim procenama, iznose oko 40 miliona evra, a najveći deo odnosi se na poljoprivredne proizvođače.

 

ceo tekst

Dunav ulaže u solarnu elektranu

27.6.2011. Kompanija Dunav osiguranje i Elektroprivreda Srbije uložiće 15 miliona evra u izgradnju prve solarne elektrane u Srbiji, na Zlatiboru.

 

ceo tekst

Udruženje osiguravača Srbije

21.6.2011. Udruženje osiguravača Srbije postalo je pridruženi član Evropskog udruženja osiguravača i reosiguravača, jednoglasnom odlukom, na godišnjoj skupštini ove evropske institucije u Atini.

 

ceo tekst

AXA osniva neživotno osiguranje

17.6.2011. AXA neživotno osiguranje dobilo je od NBS dozvolu za rad za obavljanje svih vrsta neživotnog osiguranja.

 

 

ceo tekst

DDOR Novi Sad: Humanitarni golf turnir

11.6.2011. Na humanitarnom golf turniru koji je DDOR Novi Sad organizovao za svoje klijente, prikupljeno je 650.000 dinara za fond „Humano srce“ iz Šapca. DDOR je Fondu uručio ček na 300.000 dinara.

 

 

ceo tekst

Mira Erić Jović: Tržište stabilno, ali nedovoljno razvijeno

8.6.2011. “Tržište osiguranja u Srbiji je stabilno i solventno, ali nije dovoljno razvijeno”,
rekla je Mira Erić Jović, viceguvernerka NBS na konferenciji o osiguranju revizorske kuće KPMG.

 

ceo tekst

Grawe: Nagrada „Recommender Award 2011“

6.6.2011. Udruženje austrijskih kompanija za finansije i marketing dodelilo je po četvrti put nagradu „Recommender Award“ za 2011. godinu osiguravajućem društvu Grawe. Ove godine u kategoriji „Nadregionalna osiguranja“ Grawe je nagrađen ocenom „Izvrsna orijentisanost prema klijentu“.

ceo tekst

Tablica umesto Zelenog kartona

31.5.2011. Od sledeće godine vozači iz Srbije će moći da putuju u zemlje EU bez Zelenog kartona, najavilo je Udruženje osiguravača Srbije.

 

ceo tekst

Dunav: 7.000 evra za Institut za majku i dete

1.6.2011. Kompanija Dunav osiguranje je povodom godšnjice firme donirala 7.000 evra Institutu za majku i dete “Dr Vukan Čupić” za nabavku pacijent-monitora, aparata koji služi za praćenje vitalnih funkcija pacijenata i deo je savremene opreme odeljenja intenzivne nege.

 

ceo tekst

Dobre vile za decu leptire

30.5.2011. Osiguravajuće društvo Grawe uručilo je 350.000 dinara pomoći udruženju “Debra” koje se brine o deci oboleloj od bulozne epidermolize.

 

ceo tekst

DDOR: donacija Japanu

23.5.2011. Kompanija DDOR Novi Sad i Nacionalna vozačka akademija NAVAK uputili su donaciju Japanu u iznosu od milion dinara kao pomoć posle razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

 

ceo tekst

Uniqa: rast premije 20,1 odsto

20.5.2011. U prvom tromesečju ove godine Unika osiguranje u Srbiji ostvarilo je rast premije od 20,1 odsto u odnosu na isti period lane, što u dinarima iznosi više od 848 miliona dinara.

 

ceo tekst

Grawe: najpoznatiji u životnom osiguranju

16.5.2011. Kompanija Grawe je najpoznatija u segmentu životnog osiguranja u Srbiji, jer čak 28 odsto građana zna za nju, pokazalo je istraživanje agencije Ipsos Stratedžik marketing, sprovedeno na 3,6 miliona građana od 30 do 65 godina.
 

ceo tekst

Sogas: zeleno svetlo od Komisije za zaštitu konkurencije

13.5.2011. BEOGRAD - Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je koncetraciju na tržištu koja će nastati zajedničkim ulaganjem Srbijagasa i ruskog Sogasa u osiguravajuću kompaniju u Srbiji, objavljeno je na sajtu Komisije.

 

ceo tekst

Blagi rast premije u Hrvatskoj

6.5.2011. Hrvatska osiguravajuća društva su u prvom kvartalu 2011. godine ostvarila bruto premiju od 2,55 milijardi kuna, što je skoro 340 miliona evra, ili 0,5 odsto više nego prošle godine.

 

ceo tekst

Rast Vinera veći od 23 odsto

05.05.2011. Viner Štediše osiguranje u prvom kvartalu 2011. godine ostvarilo je premiju od 1,25 milijardi dinara, što je povećanje od 23,20 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

 

ceo tekst

Smanjena dobit Alianca

4.5.2011. Neto dobit najvećeg evropskog osiguravača, nemačke kompanije Alianc, u prvom tromesečju ove godine smanjena je za 44 odsto, i iznosila je nešto više od 900 miliona evra.

 

ceo tekst

Testirana bezbednost električnih automobila

29.4.2011. Američke osiguravajuće kuće uradile su testiranje bezbednosti električnih automobila, i za najbezbednije su proglasile Ševrolet „Volt“ i Nisan „Leaf“.

 

ceo tekst

Analiza tendera u finansijskom sektoru

21.4.2011. U prošloj godini u Srbiji je objavljen 151 tender u sektoru osiguranja, podatak je godišnje analize Informacionog servisa Tenderi za 2010. godinu.

 

ceo tekst

Islamsko osiguranje biće veće za trećinu

15.04.2011. Udeo islamskog osiguranja u ukupnom svetskom osiguranju porašće za 31 odsto u 2011. godini – sa 9,15 milijardi dolara u prošloj, ove godine će dostići 12 milijardi dolara.

 

ceo tekst

Croatia zdravstveno osiguranje lider na Hrvatskom tržištu

15.04.2011. Za dodatno i dopunsko zdravstveno osiguranje Hrvati su u 2010. godini izdvojili 226,9 miliona kuna, ili oko 31 milion evra.

 

ceo tekst

Stabilno tržište u Sloveniji

14.04.2011. Tržište osiguranja u Sloveniji u 2010. godini je stabilizovano posle nekoliko godina - ostvaren je neznatan, ali ipak rast premije osiguranja, nešto manji od jedan odsto.

 

ceo tekst

Rast životnog osiguranja u Srbiji 18,67 odsto

12.04.2011. Ukupna premija osiguranja u Srbiji povećana je u 2010. godini za oko 5,6 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Najveći rast od čak 18,67 odsto ostvario je sektor životnog osiguranja.

 

ceo tekst

Wiener Staditsche: višestruko uvećanje profita

10.04.2011. Osiguranje Wiener Staditsche prošle godine je ostvarilo profit od 204 miliona dinara, što je sedam puta više nego u 2009. godini.

 

ceo tekst

Udruženje osiguravača Srbije

Vladan Manić novi sekretar
29.3.2011. Za novog generalnog sekretara Udruženja osiguravača Srbije izabran je Vladan Manić, koji na ovu funkciju dolazi sa mesta savetnika ministra finansija. On će zameniti dugogodišnjeg sekretara Milana Cerovića koji odlazi u penziju.

 

ceo tekst

Allianz-ova Globalna analiza

Prirodni rizici rastu
30.3.2011. Odštete za osiguranje od prirodnih katastrofa su od 1970. godine do danas porasle više od osam puta – sa oko 5 na više od 40 milijardi dolara. Ovo je rezultat Globalne analize najveće evropske osigravajuće kuće Allianz.

 

ceo tekst

Osiguranje lekara od odgovornosti

Pacijenti lakše do nadoknade
28.3.2011. Kompanija „DDOR Novi Sad“ sklopila je ugovor o osiguranju lekara od profesionalne odgovornosti sa Lekarskom komorom Srbije, kojim će biti obuhvaćeno 28.000 lekara članova ove Komore.

 

ceo tekst

Osiguranje useva

Bezbedni od suše i prekomernih padavina
26.3.2011. Delta Generali osiguranje je u saradnji sa jednom od najvećih svetskih reosiguravajućih kompanija Swiss Re prvo u Srbiji i regionu ponudilo osiguranje useva od posledica suše i od posledica prekomernih padavina.

 

ceo tekst

Potpisan ugovor o osnivanju rusko-srpskog osiguranja „Sogas Srbija“

24.3.2011. Rusko „Gasprom“ i domaće javno preduzeće „Srbijagas“ potpisali su ugovor o osnivanju zajedničke, srpsko-ruske osiguravajuće kompanije „Sogas Srbija“. U ovoj kompaniji većinski vlasnik će biti ruska kompanija sa 51 odsto, a proporcionalno procentu učešća kompanije će učestvovati i u osnivačkom kapitalu, za koji je rečeno da će biti 6 miliona evra.

 

ceo tekst

Grawe: neto dobit u 2010. veća za 57 odsto

24.3.2011. Ostvarena neto dobit Grawe osiguranja u Srbiji u 2010. godini veća je za 57 odsto u odnosu na godinu pre, i iznosi 299 miliona dinara ili oko 2,8 miliona evra.

 

ceo tekst

Bezbednost u saobraćaju

Slaba primena zakona
23.3.2011. Ni posle više od godinu dana od početka primene Zakona o bezbednosti u saobraćaju, i Zakona o obaveznim osiguranjima, nisu doneta adekvatna podzakonska akta pa je i njihova primena otežana.

 

ceo tekst

Delta Đenerali: Polise osiguranja na kredit

18.3.2011. Banka Inteza i Delta đenerali osiguranje ponudili su registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima kredite za otplatu premije osiguranja useva, plodova ili životinja.

 

ceo tekst

Zemljotres u Japanu prouzrokovao pad akcija osiguranja

14.3.2011. Snažan zemljotres koji je pogodio Japan uzdrmao je evropske berze, a ozbiljno je pogodio i sektor osiguranja. Akcije reosiguravajućih kuća Swiss Re, Munich Re i hannover Re pale su između 4,8 i 5,5 odsto.

 

ceo tekst

DDOR Novi Sad: Popust na kasko do 50 odsto

14.3.2011. Posetioci ovogodišnjeg Sajma automobila u Beogradu koji kupe vozilo tokom trajanja Sajma, moći će da ga kasko osiguraju kod DDOR-a uz specijalan sajamski popust i do 50 odsto.

 

ceo tekst

Republika Srpska: Nema dobrovoljnih penzija

11.3.2011. Dobrovoljni penzijski fondovi u Republici Srpskoj još nisu počeli da se osnivaju, iako je adekvatan zakon donet još pre dve godine. razlog je to što se donošenje zakona poklopilo sa svetskom ekonomskom krizom, kažu u tamošnjoj Agenciji za osiguranje.

 

ceo tekst

Hrvatska: Raiffeisen obavezni penzijski fond – fond godine

10.3.2011. Obavezni penzijski fond Raiffeisen proglašen je penzijskim fondom godine u hrvatskoj, od strane renomiranog časopisa World Finance.

 

ceo tekst

Dunav potpisao ugovor sa Salus bankom

24.2.2011. Kompanija Dunav osiguranje potpisala je ugovor o saradnji sa bankom zdravstvenih podataka SalusBank, u kojoj se arhiviraju lični zdravstveni podaci korisnika.

 

ceo tekst

Delta Đenerali lider u putnom osiguranju

23.2.2011. Sa više od 388.500 osiguranika u 2010. godini Delta Đenerali Osiguranje je zadržalo lidersku poziciju u oblasti međunarodnog putnog osiguranja: polisa Delta Đenerali Osiguranja dosad je bila na oko pet miliona putovanja u više od 200 zemalja sveta, kažu u ovoj kompaniji.

 

ceo tekst

Mladi u Poljskoj misle na penziju

21.2.2011.  U Poljskoj jedino mladi od 25 do 29 godina misle na to da će jednog dana ostariti i da penzija ne mora da bude dovoljna za pristojan život. Upravo ova starosna grupa traga za penzijskim produktima na poljskom tržištu osiguranja.

 

ceo tekst

Merkur lider u životnom osiguranju u BiH

16.2.2011. Merkur osiguranje u BiH povećalo je premiju za 8,5 odsto u 2010. godini u odnosu na prethodnu godinu, čime je učvrstilo lidersku poziciju sa 29,29 odsto učešća na tržištu životnih osiguranja u BiH.

 

ceo tekst

Sava-Re smanjuje učešće u AO na Balkanu

11.2.2011. Slovenačka kompanija Sava-Re odlučila je da smanji učešće na tržištu obaveznog autoosiguranja na Balkanu, jer visoku troškovi ometaju očekivane rezultate, saopšteno je nakon sednice Nadzornog odbora ovog osiguravajućeg društva.

ceo tekst

DPF Dunav Penzije prestigao 4 milijarde dinara

10.2.2011. Dobrovoljni penzijski fond Dunav Penzije u 2010. godini je uvećao imovinu za milijardu dinara ili 34 odsto, tako da sada vrednost njegove imovine iznosi 4,1 milijardu dinara, što je 41 odsto tržišnog učešća.

 

ceo tekst

Hrvatsko kreditno osiguranje

9.2.2011. Prvo društvo za osiguranje naplate potraživanja vezanih za isporuku roba i usluga osnovano je u Hrvatskoj kao deoničko društvo za osiguranje, u kome je vlasnik 49 odsto austrijska kompanija OeKB, a 51 odsto HBOR.

 

ceo tekst

“Crna lista” zastupnika u osiguranju

4.2.2011. Udruženje osiguravača pri Privrednoj komori Hrvatske napraviće tzv. “crnu listu” zastupnika u osiguranju sa kojima su pojedini osiguravači imali problema.

 

ceo tekst

Allianz uložio više od milijardu evra u obnovljive izvore energije.

3.2.2011. Zaključno sa 2010. godinom, kompanija Allianz je uložila u obnovljive izvore energije više od milijardu evra.

 

ceo tekst

Deset novih poslovnica Uniqa osiguranja u RS

14.1.2011. Uniqa osiguranje u Republici Srpskoj planira da u 2011. godini otvori 10 novih poslovnica, koje će biti regionalno raspoređene. Ovo osiguranje sada je prisutno u RS preko filijale Banjaluka i 13 poslovnica.

 

ceo tekst

Dunav najbolji u autoosiguranju

28.1.2011. Asocijacija uvoznika automobila i automobilskih delova Srbije ocenila je Kompaniju Dunav osiguranje kao najbolju u pružanju usluga u sektoru autoosiguranja na tržištu Srbije.

 

ceo tekst

Zaposleni i menadžment spremni da otkupe državni kapital u Sarajevo osiguranju

12.1.2011. Ukoliko ne bude moguće pronaći strateškog partnera, zaposleni i menadžment u Sarajevo osiguranju spremni su da otkupe državni deo kapitala“, rekao je za „Svijet osiguranja“ predsednik Uprave Sarajevo osiguranja Midhat Terzić.

 

ceo tekst

HZZO uvodi dodatno zdravstveno osiguranje

12.1.2011. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) planira da uđe i na tržište dodatnog zdravstvenog osiguranja, pošto u dopunskom zdravstvenom već zauzima oko 95 odsto tržišta.

 

ceo tekst

Uspešna penzijska reforma u Hrvatskoj

28.12.2010. Prosečan godišnji prinos koji su ostvarila četiri penzijska fonda u drugom stubu – obaveznom privatnom penzijskom osiguranju u Hrvatskoj, bio je 5,27 odsto, ili realno 2,68 odsto kad se oduzme inflacija.

 

ceo tekst

Hrvatska planira izmene propisa o penzijskom osiguranju

26.12.2010. Da bi se uspostavio održivi sistem socijalne sigurnosti, hrvatska Vlada planira da predloži izmene propisa koji uređuju oblast penzijskog osiguranja, i to na osnovu analize sva tri stuba penzijskog osiguranja.

 

ceo tekst

NBS izdala dozvolu za spajanje „Hypo-Garant“ i „DDOR Penzija Plus“

24.12.2010. Narodna banka Srbije izdala je dozvolu za spajanje sa pripajanjem društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom „Hypo-Garant“ i „DDOR Penzija Plus“.

 

ceo tekst

Wiener Stadtische očekuje rast veći od tržišta

23.12.2010. Osiguranje Wiener Stadtische u Srbiji u narednoj godini očekuje da će ostvariti rast bruto prihoda od 13 odsto, što bi moglo biti za oko 3 odsto više od rasta tržišta osiguranja.

 

ceo tekst

„Delta Generali“ upravlja dobrovoljnim penzijskim fondom „Nova penzija“

13.12.2010. Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom „Delta Generali“ dobilo je dozvolu od NBS za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom „Nova penzija“.

 

ceo tekst

Triglav osiguranje se širi

8.12.2010. Posle odluke da dokapitalizuje Lovćen osiguranje sa 6,5 miliona evra, slovenačka kompanija Triglav osiguranje odlučila je da poveća svoj udeo I u albanskom osiguravajućem društvu Albsig.

 

ceo tekst

Odložena prodaja poljskog PZU

21.11.2010. Prodaja najveće poljske osiguravajuće kuće PZU biće odložena do 2012. godine, izjavio je za  TVN CNBC ministar Aleksander Grad, a prenosi portal Economy.rs.

 

ceo tekst

Nelojalna konkurencija među autoosiguravačima u FBiH

12.11.2010. „Neka osiguravajuća društva u FbiH pribegavaju različitim oblicima materijalnih davanja koja se ogledaju u vraćanju premija osiguranja, plaćanju tehničkih pregleda, visokim provizijama posrednicima..."

 

ceo tekst

Generali: Dobit u trećem kvartalu 13 odsto

Italijanski „Generali" zabeležio je rast dobiti u trećem kvartalu 2010. godine od 13 odsto. Neto dobit je povećana sa 390 miliona evra, koliko je iznosila godinu dana ranije, na 440 miliona evra

 

ceo tekst

Pozitivne prognoze svetskih osiguravača

19.11.2010. Najveće osiguravajuće kuće iz Evrope podigle su svoja očekivanja o poslovnim rezultatima na kraju tekuće godine.

 

 

ceo tekst

Swiss Re: Metode borbe protiv inflacije

10.11.2010. Kompanija "Swiss Re" objavila je studiju pod nazivom „Uticaj inflacije na osiguravače" u kojoj je objašnjeno na koji način i kojim metodama se osiguravajuća društva  mogu nositi sa inflacijom, s obzirom da je većina osiguravača navela inflaciju kao jedan od značajnijih rizika kojima su izloženi.

 

ceo tekst

VIG: Rast bruto premije 7,1 odsto

10.11.2010. Na kraju trećeg kvartala 2010. godine, "Vienna Insurance Group" zabeležila je rast bruto premije od 7,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine

 

ceo tekst

RS uvodi bankoosiguranje

09.11.2010. Izmenama Zakona o posredovanju u osiguranju u Republici Srpskoj omogućeno je bankama, mikrokreditnim organizacijama i "Poštama RS" da ugovoraju određene vrste osiguranja

 

 

ceo tekst

Rast premije u FBiH

Tržište osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) u prvih devet meseci ove godine beleži blagi rast u odnosu na prethodnu godinu. Prema podacima Agencije za nadzor osiguranja FBiH, ukupna premija 15 osiguravajućih društava porasla je sa 256,1 na 266,7 miliona konvertibilnih maraka (133,3 miliona evra)

 

ceo tekst

DPF "NLB Nova penzija" u likvidaciji

Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom "NLB Nova penzija"  donelo je odluku da prestane sa radom i pokrene postupak dobrovoljne likvidacije društva, objavila je Narodna banka Srbije

 

ceo tekst

„Triglav" i „Maribor" gube tržište u Sloveniji

Dva najveća osiguravajuća društva u Slovenijii, "Triglav" i "Maribor", beleže osetan pad premije i tržišnog udela I pored toga što ukupna premija tržišta raste, piše slovenački Dnevnik

 

ceo tekst

RS: Moguće nove cene AO od 2011. godine

Početkom iduće godine Agencija za osiguranje Republike Srpske trebalo bi da donese nove uslove i tarife za auto-osiguranje, a razmatra se i mogućnost promene cena osiguranja

 

ceo tekst

"Allianz reosiguranje" se povlači iz Hrvatske

Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga (HANFA) odobrila je zahtev za povlačenje sa tržišta koji je podnela kompanija "Allianz reosiguranje" iz Zagreba

 

ceo tekst

"Delta Generali" otvorilo dom zdravlja "Jedro"

Osiguravajuća kuća „Delta Generali" otvorila je u novobeogradskom naselju Belvil dom zdravlja „Jedro". Ova zdravstvena ustanova prostire se na 1.500 kvadratnih metara i u njeno opremanje uloženo je ukupno oko pet miliona evra

 

ceo tekst

Uniqa: Najveći rast premije na tržištu

Kompanija „Uniqa osiguranje" je u prvih šest meseci ove godine ostvarila rast ukupne premije od 32,45 odsto, što predstavlja najveći rast na srpskom tržištu osiguranja. Do kraja godine, u ovoj kompaniji, očekuju da će nastaviti sa rastom...

 

ceo tekst

Izvesno poskupljenje auto-osiguranja

Postoji realna mogućnost da od sledeće godine osiguravajuće kuće u Srbiji povećaju cenu obaveznog osiguranja za automobile, najavio je Zoran Višnjić, generalni direktor „Uniqa osiguranja"

 

ceo tekst

Uskoro emitovanje dugoročnih evro obveznica

Vlada Srbije je "vrlo blizu" odluke o emitovanju dugoročnih državnih obveznica denomiranih u evrima na period od 15 godina, rekao je Slobodan Ilić, državni sekretar u Ministarstvu finansija

 

ceo tekst

Generali: Osiguranje za mala i srednja preduzeća

Najveća italijanska osiguravajuća kuća "Generali" plasirala je projekat osiguranja za mala i srednja preduzeća uz ponudu konsultantskih usluga

 

ceo tekst

Vodič kroz "Solvency II"

Konsultantska kuća „Pricewaterhouse Coopers" pripremila je i objavila vodič kroz direktivu "Solvency II", namenjen osiguravajućim kućama, pod nazivom "The Survivors' Guide to Solvency II"

 

ceo tekst

Besplatni treninzi bezbedne vožnje uz AO "DDOR Novi sad"

Svi vozači u Srbiji uz važeću polisu obaveznog autoosiguranja "DDOR Novi Sad" od ove nedelje mogu da zakažu besplatan trening bezbedne vožnje "Dozvola Plus" u Nacionalnoj vozačkoj akademiji - Navak

 

ceo tekst

Zbog poplava „Triglav" isplatio oko 5,5 miliona evra

Slovenački „Triglav" je nakon nedavnih poplava, koje su pogodile veći deo ove zemlje, dobio više od 3.300 prijava šteta u vrednosti iznad 10 miliona evra. Ovo društvo je obradilo već skoro 2.000 zahteva i isplatilo oko 5,5 miliona evra

 

 

ceo tekst

Osiguranici "Dunava" oštećeni za oko 15 miliona dinara

Osiguranicima "Dunav osiguranja" u nedelju je, tokom izgreda u Beogradu zbog održavanja "Parade ponosa", pričinjena šteta od oko 15 miliona dinara, prenosi agencija Tanjug

 

ceo tekst

Niski troškovi mamac za investitore

Pozicija Srbije kao zemlje-kandidata za članstvo u Evropskoj uniji povoljnija je od samog članstva u Uniji kad se radi o privlačenju stranih investicija, smatra Nebojša Divljan, generalni direktor osiguravajuće kuće "Delta Generali"

 

ceo tekst

Obavezno osiguranje za advokate u Srbiji?

Novi Zakono o advokaturi u Srbiji, predviđa i uvođenje obaveznog osiguranja za advokate, čime bi se zaštitili kako klijenti, tako i sami advokati, najavio je Slobodan Homen, državni sekretar u Ministarstvu pravde

 

ceo tekst

DDOR: Čestitke umesto reklame

Kompanija DDOR Novi Sad  odlučila je da umesto reklame na bilborde postavi rođendanske čestitke. Svi koji žele da poklone bliskoj osobi „najveću čestitku na svetu" mogu da je naprave na sajtu www.zivotjepremija.com

 

ceo tekst

Novo osiguravajuće društvo u Hrvatskoj

Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga (HANFA) odobrila je prodaju polisa neživotnog osiguranja osiguravajućem društvu "Izvor osiguranje" u osnivanju

 

ceo tekst

Rast prihoda "Takovo osiguranja"

Kragujevačka kompanija "Takovo osiguranje" u prvoj polovini 2010. godine ostvarila je prihod od 1,2 milijarde dinara, što je za pet odsto više nego prošle godine, a ostavrena dobit iznosi 24 miliona dinara

 

ceo tekst

"Solvency II" teret za manja osiguranja

Prema studiji koju su sproveli Morgan Stanley i Oliver Wyman, manja i geografski slabije zastupljena osiguravajuća društva, verovatno će se suočiti sa poteškoćama prilikom prilagođavanja "Solvency II" pravilima

 

ceo tekst

VIG životno osiguranje i u Crnoj Gori

"Vienna insurance Group" dobila je licencu za prodaju životnog osiguranja u Crnoj Gori. Kompaniji "Wiener Stadtische životno osiguranje Podgorica" baviće se poslovima životnog osiguranja preko brokera i partnerske Erste grupe

 

ceo tekst

DPF "Delta Generali" drži četvrtinu tržišta

Za četiri godine poslovanja, imovina „Delta Generali Dobrovoljnog Penzijskog Fonda" uvećana je za više od deset puta i iznosi preko 2.2 milijarde dinara ili 21 milion evra, što čini skoro četvrtinu tržišta dobrovoljnih penzijskih fondova

 

ceo tekst

"Grawe Elite" za prevenciju bolesti srca

Životno osiguranje sa proširenim pokrićem za slučaj nastanka jedne od devet teških bolesti, takođe je jedan od načina prevencije srčanih oboljenja, istakao je Christoph Czettl, predsednik UO "GRAWE osiguranja" na stručnom skupu „Smanjite rizik na poslu - vaše srce je u vašim rukama"

 

ceo tekst

WSO: "Beč u Beogradu"

Kompanija Wiener Städtische osiguranje je bila domaćin privredne delegacije Austrije koja je boravila u Beogradu tokom manifestacije "Beč u Beogradu"

 

ceo tekst

Swiss Re: Nepoželjna prestroga pravila

Iako je evropska osiguravajuća industrija relativno dobro prebrodila krizu, delujući kao izvor stabilnosti u globalnom finansijskom sistemu, ipak su se pojavile mane u načinu regulacije rada osiguravača

 

ceo tekst

Nova finansijska regulatorna tela u EU

Evropska unija najavila je novu mrežu finansijskih regulatorornih tela koja će nadgledati razvoj događaja na finansijskom tržištu i biće zadužena za sprečavanje budućih kriza

 

ceo tekst

Osiguranje u Hrvatskoj bez oporavka

Na kraja avgusta manjak zaračunate bruto premije u odnosu na isti period 2009. godine dosegao je oko 18,6 miliona evra (-2,1 odsto)

 

ceo tekst

Potrebna veća ažurnost u isplati šteta

U prvoj polovini ove godine u je Srbiji je uočen povećan broj prigovora osiguranika koji se odnose na praksu osiguravača u segmentu obaveznog osiguranje u saobraćaju, odnosno na neblagovremenu isplatu šteta, na visinu naknade štete, ali i na odbijanje isplate nespornog dela štete

 

ceo tekst

Blagi rast premije osiguranja u Sloveniji

Osiguravajuća društva u Sloveniji u prvoj polovini godine sakupila su 1,21 milijardi evra premije što je povećanje za 0,8 odsto u odnosu na prošlu, objavilo je "Slovensko zavarovalno združenje"

 

ceo tekst

"Delta Generali": Jabuka ili limun ove godine u 50 gradova

Edukativna akcija „Jabuka ili limun" posvećena povećanju bezbednosti dece u saobraćaju koju već treću godinu organizuje kompanija "Delta Đenerali osiguranje", ove godine biće organizovana od 20. do 24. septembra, a učestvovaće preko 6.500 učenika iz 56 osnovnih škola u 50 gradova

 

ceo tekst

„Dunav" i „DDOR" u CE -Top 50 osiguranja

 Na rang listi revizorsko - konsultanske kuće „Deloitte", „Top 50 osiguravajućih društava Centralne Evrope", nalaze se i dva društva iz Srbije, „Dunav" i „DDOR Novi Sad osiguranje"

 

ceo tekst

Poskupela zelena karta osiguranja

Nova cena zelene karte osiguranja koja je potrebna za putovanja automobilom u inostranstvo iznosi 2.000 dinara

 

ceo tekst

Francuzi drugi u svetu po izdvajanju za zdravstveno osiguranje

Za ove izdatke Francuzi troše 11,2 odsto bruto nacionalnog proizvoda, odnosno 3.000 evra godišnje, po glavi stanovnika

 

 

ceo tekst

Osiguranici holandskog IIC-a u Nemačkoj ostaju bez polisa

Nemačka agencija za kontrolu osiguravajućih društava (BaFin) objavila je da će 50.000 osiguranika u Nemačkoj, koji su svoja vozila osigurali od autoodgovornosti „onlajn" kod holandskog osiguravača „Internešnal Inšurans Korporejšn" (IIC), ostati bez osiguravajućeg pokrića.

 

ceo tekst

"Triglav Grupa" beleži rast profita

Slovenačka "Triglav Grupa" je u prvih šest meseci ove godine ostvarila blizu 18 miliona evra profita, što je za šest miliona evra veći profit nego u istom periodu prošle godine

 

 

 

ceo tekst

"Sava Re" u plusu

Reosiguravajuća kompanija iz Slovenije, "Sava Re" u prvom polugodištu 2010. godine ostvarila je 1,28 miliona evra čiste dobiti, dok je profit grupe "Sava Re" iznosila 2,73 miliona evra

 

ceo tekst

Moguća prodaja "Kroacia osiguranja"


Sve je izvesnija prodaja "Kroacia osiguranja", najveće osiguravajuće kuće u Hrvatskoj koja je u državnom vlasništvu, piše hrvatski Jutarnji list. Vlada ove zemlje će sve veću rupu u budžetu pokušati da popuni privatizacijom preduzeća, prenose tamošnji mediji

 

 

ceo tekst

FBiH: Besplatno lečenje u privatnim ustanovama

Građani Kantona Sarajevo će od oktobra, sa overenom zdravstvenom knjižicom i uputom lekara opšte prakse, moći da se besplatno ili uz praticipaciju, leče i u privatnim zdravstevnim centrima

 

ceo tekst

VIG: Rast premije u prvih šest meseci

Austrijska "Viena Inšurans Grup" je u pvoj polovini godine ostvarila premiju od 4,6 milijardi evra što je  rast od 7,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Rast je podstaknut  zahvaljujući dobrim rezultattima životnog osiguranja, čija je premija veća 17,5 odsto

 

ceo tekst

Pomoć na putu "Takovo osiguranja"

Ova vrsta osiguranja obuhvata popravku vozila u slučaju manjeg kvara, usluge šlep službe, prevoz vozača i putnika do odredišta i prenoćište sa doručkom za vozače i putnike na teritoriji cele Srbije i Evrope

 

ceo tekst

Rast premije "Delta Đenerali osiguranja" osam odsto

Kompanija „Delta Đenerali osiguranje", po preliminarnim rezultatima, završila je prvo polugodište 2010. godine sa premijom od 5,3 milijarde dinara, čime je ostvaren rast od osam odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je ukupno tržište osiguranja u ovovm periodu poraslo za oko četiri odsto.

 

ceo tekst

Prva pokretna poslovnica za osiguranje u Srbiji

Pokretna poslovnica osiguravajuće kuće „DDOR Novi Sad", u kojoj će građani mogu da sklope sve vrste osiguranja, krenula je na put po Srbiji i u narednih šest meseci obići će  celu zemlju

 

ceo tekst

Obavezno osiguranje svih plovila u Crnoj gori

Nacionalni biro osiguravača Crne Gore (NBOCG) je analizom stanja u oblasti osiguranja plovila uočio loš odaziv potencijalnih osiguranika, u prvoj polovini 2010. godine. Izdato je svega 519 polisa osiguranja odgovornosti plovila

 

ceo tekst

Top reosiguravači u 2009. godini

Prema izveštaju "Sigma Vrld Inšurans" u  2009 godini svetsko tržište reosiguranja bilo je stabilno, a ukupna premija procenjuje se na oko 190 milijardi dolara.

 

ceo tekst

„Sava Re" prodaje udeo u „Savi Tabak"

Slovanačka reosiguravajuća kuća „Sava Re" sve je bliže povlačenju sa makedonskog tržišta osiguranja, a pregovori o prodaji udela od dve trećine u osiguravajućem društvu „Sava Tabak" bliže se kraju, objavio je slovenački „Dnevnik"

 

ceo tekst

"Alianc", dobro poslovanje i uz pad dobiti

Dobit nemačkog „Alianca", najveće evropske osiguravajuće kompanije, u drugom tromesečju pala je za 46 odsto. Pad dobiti nije rezultat loših poslovnih rezultata, već posledica niske cene koju je dobio prodajom svog udela u Industrijskoj i komercijalnoj banci Kine (ICBC) kao i otpisa investicije u američkom osiguravaču od 168 miliona evra.

 

ceo tekst

Partnerstvo "Svis Re-a" i Alabame

 Veodeća svetska reosiguravajuća kompanija "Svis Re" i osiguravajući fond američke savezne države Alabama, sklopili su ugovor o trogodišnjem pokriću rizika od uragana kojem je često izložena ta država.

 

ceo tekst

Rast premije u FBiH 3,6 odsto

Prema podacima Agencije za nadzor osiguranja FBIH za prvih šest meseci 2010. godine, 15 osiguravajućih društava koji posluju na tom tržištu zabeležilo je ukupnu premiju od 89,5 miliona evra što je povećanje od 3,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

 

 

ceo tekst

Humanitarna akcija „Delta Đenerali osiguranja"

„Delta Đenerali osiguranje" doniralo je Univerzitetskoj dečijoj klinici aparat Guardian REAL-Time. Sredstva za kupovinu aparata, po izboru Univerzitetske dečije klinike, obezbedili su zaposleni "Delta Đenerali osiguranja" humanitarnom akcijom organizovanom u okviru 23. Beogradskog maratona.

 

ceo tekst

Mađarska: Porezi za banke i osiguranja

Mađarski parlament odobrio je uvođenje privremenog poreza za banke i ostale kompanije iz finansijskog sektora koji bi trebalo da smanji ogromni manjak u ovogodišnjem državnom budžetu.

 

ceo tekst

"Đenerali" najveća italijanska kompanija u Evropi

Prema godišnjoj rang listi magazina "Fortune", italijanska grupacija za osiguranje "Đenerali" se sa 126 milijardi dolara prihoda, ove godine popela na 19. mesto, sa prošlogodišnjeg 47. na listi 500 najvećih svetskih kompanija

 

ceo tekst

Izveštaj zadovoljstva osiguranika u Britaniji

Britansko udruženje osiguravača i ove godine objavilo je izveštaj o zadovoljstvu osiguranika u Ujedinjenom Kraljevstvu  koje je deo nastojanja industrije da unapredi iskustvo potrošača i preuzme svoj deo odgovornosti za nivo zadovoljstva osiguranika.

 

 

ceo tekst

"Basler" udvostručio premiju životnog osiguranja

Osiguravajuće društvo "Basler" u prvom tromesečju ove godine udvostručilo je ukupnu premiju životnih osiguranja u odnosu na isti prošlogodišnji period, dok je rast premije neživotnih osiguranja bio 52 odsto

 

ceo tekst

Hrvatska- bruto premija manja za 2,1 odsto

Ukupna bruto premija hrvatskih osiguravajućih kuća u junu iznosila je 708 miliona evra, što je pad od 2,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine kada je ukupna bruto premija iznosila 718 miliona evra

 

ceo tekst

Tržište osiguranja u Sloveniji - rast 1,5 odsto

U prvom kvartalu 2010. godine slovenačka osiguravajuća društva sakupila su ukupno 575,850 miliona evra bruto zaračunate premije što u odnosu na isti period prošle godine predstavlja rast od 1,5 odsto

 

ceo tekst

Da li je DDOR na prodaju?

Iako vlasnik kompanije DDOR Novi Sad, italijanska Grupa Fondiaria SAI, ima nameru da proda određene svoje delove radi konsolidacije poslovanja, nije obavezno da će se prodati i novosadska osiguravajuća kompanija.

 

ceo tekst

Štete od nepogoda 22 milijarde dolara

Štete nanete prirodnim nepogodama u prvoj polovini 2010 veće su od ukupne štete za celu 2009. godinu

 

ceo tekst

Milan Kovač novi direktor "Dunav penzija"

Novi direktor DZU "Dunav penzija" Millan Kovač, na dužnost je stupio početkom jula i to sa pozicije direktora i člana Upravnog odbora Društva za upravljanje investicionim fondom "Ilirika"

 

ceo tekst

"DDOR Novi Sad" poklanja treninge bezbedne vožnje

Uz kasko polisu "DDOR Novi Sad" svim vlasnicima automobila poklanja početne i intezivne treninge bezbedene vožnje, ali i prvi "Kasko vodič" gde su na jednostavan način objašnjeni uslovi kasko osiguranja

 

ceo tekst

Spajaju se „DDOR Penzija Plus" i „Hipo Garant"

 Dobrovoljni penzijski fond i društvo za upravljanje „DDOR Penzija plus" spojiće se sa dobrovoljnim penzijskim fondom i društvom za upravljanje „Hipo- Garant", u novi fond i društvo za upravljanje pod nazivom „DDOR Garant".

 

ceo tekst

"Viner Štediše" - Biznis partner 2010

"Viner Štediše osiguranje" dobitnik je prestižne tradicionalne nagrade „Biznis partner 2010" koja se već 16 godina dodeljuje najboljim kompanijama iz regiona koje posluju u različitim oblastima.

 

ceo tekst

Delta Generali: Uz polisu međunarodnog putnog i osiguranje stana

Građani koji u periodu od 15. juna do 30. septembra 2010. godine kupe polisu međunarodnog putnog osiguranja na poklon dobijaju osiguranje stana.

 

ceo tekst

Hrvatska: Pad ukupne premije

 Ukupna  premija hrvatskog  tržišta osiguranja je u maju 2010. godine pala za 2,1 odsto u odnosu na isti period prošle godne i iznosi 4,201 milijardi kuna ( 575,4 miliona evra).

 

ceo tekst

"Grave osiguranje": Rast premije od 14 odsto

"Grave osiguranje" je u prošloj godini zabeležilo rast premije od 14 odsto, dok je prosečni rast premije u sektoru osiguranja u Srbiji, prema izveštaju Narodne banke Srbije, bio 2,6 odsto.

 

ceo tekst

“Solvensi II” – uvođenje pomereno za dva meseca

EU Komisija najavila je da će rok za stupanje na snagu regulative “Solvensi II” pomeriti za dva meseca, odnosno do kraja 2010. godine, zbog završetka knjigovodstvenih standarda.

 

ceo tekst

"Unika" uvodi SMS i e-mail upozorenja na vremenske nepogode

Ova kompanija od 1.juna uvodi posebnu uslugu za svoje korisnike - "Meteo Unika", servis za pružanje informacija SMS-om ili e-mailom o vremenskim uslovima za sve osiguranike.

 

ceo tekst

DPF "Delta Đenerali": Rast imovine na dve milijarde dinara

Imovina prvog dobrovoljnog penzijskog fonda u Srbiji, "Delta Đenerali", od osnivanja je sa  195 miliona dinara uvećana više od deset puta, a fond je isplatio svojim članovima više od 233 miliona dinara.

 

ceo tekst

Izmene zakona o DPF podstiču duže ulaganje

Najavljene izmene i dopune Zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima podstiču duže ulaganje i veću dobit za članove privatnih penzijskih fondova

 

ceo tekst

Osiguranje u BIH: Približavanje standardima EU

Dalja reforma i konsolidacija u oblasti osiguranja i približavanje standardima zemalja članica EU glavni su ciljevi projekta "Podrška EU za izgradnju održivih kapaciteta Agencije za osiguranje u BiH i agencije za nadzor osiguranja Federacije BiH i Republike Srpske" koji je predstavljen u Sarajevu.

 

ceo tekst

Dunav osiguranje kupuje Kosovsko-metohijsku banku

Kompanija "Dunav osiguranje" dobila je saglasnost Agencije za osiguranje depozita i Narodne banke Srbije (NBS) da kupi upravljački paket od 850.000 akcija Kosovsko-metohijske banke za 8,5 miliona evra.

 

ceo tekst

"Delta Đenerali" - osiguranje od rizika suše

Srbija je jedina zemlja u regionu koja je registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima omogućila osiguranje od rizika suše

 

 

ceo tekst

"Svis Re" ostvario rast od 22 odsto

Drugi po veličini svetski reosiguravač u prvom kvartalu ove godine povećao dobit na 158 miliona dolara

 

ceo tekst

Austrija: Rast tržišta ove godine

Prema prognozama austrijskog Udruženje osiguravajućih kompanija, 2010. godina će biti veoma teška, ali će, ipak, ukupna premija imati rast oko 0,1 odsto. Prema procenama ovog udruženja ukupna premija će ove godine dostići 16,482 milijardi evra.

 

ceo tekst

Viner Štediše planira rast od 13 odsto

Ova kompanija je u prvom tromesečju ove godine ostvarila dobit od 1,52 miliona evra i blagi rast bruto premije od oko šest odsto. Ove godine planiran je rast od oko 13 odsto

 

ceo tekst

Rast "Đenerali grupe"

Ukupna premija Đenerali Grupe povećana je za 6,2 odsto u 2009 godini na 70,5 milijardi evra.

 

ceo tekst

"Alianc" kupio najveći italijanski trgovački centar

Nemački osiguravač Alianc (Allianz) I holandska kompanija za nekretnine Corio kupili su najveći italijanski trgovački centar za 440 miliona evra.

 

ceo tekst

AIG vraća dug Vladi

Prodajom imovine, kompanija u Aziji i Americi, AIG na dobrom putu da vrati dug američkoj vladi

 

 

ceo tekst

Banke najbolji prodavci

Najbolji prodavci polisa životnog osiguranja u Italiji su banke koje su zajedno sa poštom u januaru inkasirale 4,5 milijardi evra. Ova j iznos čini gotovo 78 odsto od ukupno naplaćene premije u osiguranju života u Italiji.

 

ceo tekst

FACEBOOK



site by STUDIO TRID