Merkur Osiguranje

Milenijum osiguranje: rast veći od rasta tržišta za 20 odsto

Kompanija Milenijum osiguranje u 2016. godini ostvarila je rast poslovanja u svim ključnim pokazateljima u odnosu na godinu ranije.
Zaradjena premija iznosi 2,64 mil dinara i beleži povećanje od 8,8 % u odnosu na prethodnu godinu. Bruto fakturisana premija iznosi 2,78 mil dinara i veća je u odnosu na raniju godinu za 9,2 %, a takav rast veći je od rasta ukupnog tržišta osiguranja za preko 20 posto. Rast je ostvaren i u svim vrstama osiguranja iz palete proizvoda Milenijum osiguranja a.d.o.: povećano je tržišno učešće na 8 % u segmentu autoodgovornosti dok je ukupno tržišno učešće u segmentu neživotnih osiguranja povećano na 4,2 posto. Kombinovani racio kao jedan od važnijih pokazatelja uspešnosti u segmentu neživotnih osiguranja u 2016. godini iznosi 98,5 % ( u 2015 – 100,3%)
Iskazana dobit u 2016. godini iznosila je 279,5 mil dinara ( dok je u 2015.godini bila 23,9 miliona RSD)
“Pozitivni pokazatelji poslovanja su rezultat uspešno sprovedene reorganizacije i snažnog usmerenja Milenijum osiguranja na tržište i prodaju. Učinjen je veliki korak u razvoju prodajne mreže i diversifikaciji prodajnih kanala te unapređenju i razvoju novih proizvoda i usluga, čime je stvorena čvrsta podloga za budući rast. U nastavku transformacije kompanije prema dugoročnoj održivosti, naš fokus i u narednom period ostaje u celosti na osiguranicima i tržištu te jačanju tržišne pozicije i povećanju efikasnosti poslovanja”, rekao je Ljubiša Veljković, predsednik Izvršnog odbora Milenijum osiguranja.

IN2

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Popusti Dunav osiguranja na Sajmu turizma

„Dunav osiguranje“ za zimsku turističku sezonu odobrava pogodnosti pri zaključivanju polise putničkog zdravstvenog osiguranja, putnog ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *